Hlavní obsah

Dodávka s běženci se chtěla vyhnout rakouské policii, po havárii tři mrtví

– Vídeň

Tři migranti zahynuli a několik dalších utrpělo v sobotu zranění v Rakousku při nehodě dodávky, která běžence převážela. Přeplněný automobil se snažil vyhnout policejní kontrole a ve vysoké rychlosti se převrátil, napsala rakouská tisková agentura APA.

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě dodávky převážející běžence v Rakousku zahynuli tři migrantiVideo: AP

 
Článek

Nehoda se odehrála v nejvýchodnější spolkové zemi Burgenland nedaleko hranic s Maďarskem. V zadní části dodávky se tísnilo 20 lidí, včetně dětí. Při nehodě přišli o život dva muži a jedna žena, řidič auta byl zadržen.

Podle policejního mluvčího Helmuta Marbana jde nejspíš o ruského občana. Není jasné, jaké národnosti byli migranti, a ani další podrobnosti nejsou zatím známy.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě dodávky převážející běžence v Rakousku zahynuli tři migranti.

V květnu rakouské ministerstvo vnitra oznámilo rozbití velké sítě pašeráků lidí, kteří se snažili z Maďarska do Rakouska nelegálně dopravit desítky tisíc migrantů, zejména Syřanů.

V roce 2015 objevila rakouská policie v opuštěném uzavřeném chladírenském autě u dálnice nedaleko hranic s Maďarskem 71 mrtvých migrantů. Běženci se v autě udusili již na maďarské straně, objeveni ale byli až v Rakousku.

Převaděči dostali v Maďarsku doživotí za smrt 71 migrantů v chladírenském autě

Evropa

Čtyři muži z pašeráckého gangu byli v roce 2018 v Maďarsku odsouzeni na 25 let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám