Hlavní obsah

Do trestanecké kolonie, kde zemřel Navalnyj, přijela jeho matka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Matka ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného se vypravila do trestanecké kolonie, kde její syn v pátek zemřel. Uvádí to agentura Reuters s odvoláním na ruský list Novaja Gazeta. Agentura AP zveřejnila záběry, jež zachycují Ljudmilu Navalnou v nedalekém městě Charp.

Matka Navalného na cestě do trestanecké kolonie, kde zemřel její synVideo: AP

 
Článek

Navalnyj - asi nejvýraznější ruský kritik režimu prezidenta Vladimira Putina - jenž byl od roku 2021 vězněný, zemřel v pátek v trestanecké kolonii Poljarnyj volk ve věku 47 let.

Ljudmila Navalná se do kolonie, jež se nachází asi 60 kilometrů za polárním kruhem a je pokládána za jednu z nejdrsnějších věznic v Rusku, vypravila v doprovodu svého právníka, píše Reuters.

Podle úřadů Navalnyj zemřel poté, co se mu po procházce ve věznici udělalo špatně a ztratil vědomí. Oživování již nepomohlo.

Zlegalizované mučení. Pobyt ve věznici, kde zemřel Navalnyj, je drsný

Evropa

Navalného manželka Julija Navalná i jeho spolupracovníci v pátek uváděli, že zprávu o úmrtí nejsou schopni potvrdit ani vyvrátit.

V sobotu Navalného mluvčí Kira Jarmyšová s odkazem na informace sdělené Navalného matce Ljudmile uvedla, že je po smrti.

Matka Ljudmila Navalná už dříve uvedla, že syna naposledy viděla 12. února, kdy byl naživu a vypadal „zdravý a šťastný“. Na záběrech ze čtvrtečního soudního jednání se usmívá a podle médií i vtipkoval.

Navalnyj zanechal vzkaz pro případ, že ho zabijí

Evropa

Trestanecká kolonie IK-3Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám