Hlavní obsah

Djokovič označil vyloučení Rusů a Bělorusů z Wimbledonu za šílené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

První tenista světového žebříčku Novak Djokovič nesouhlasí se zákazem startu ruských a běloruských tenistů ve Wimbledonu. Rozhodnutí pořadatelů londýnského grandslamu čtyřiatřicetiletý Srb označil za šílené.

Foto: Reuters

Novak Djokovič se raduje z triumfu na Wimbledonu v roce 2021.

Článek

„Vždycky budu odsuzovat válku a nikdy ji nebudu podporovat, protože sám jsem dítě války,“ citovala agentura Reuters Djokoviče, který v dětství zažil konflikt v bývalé Jugoslávii.

„Vím, jak vás válka poznamená. V Srbsku si všichni pamatujeme, co se stalo v roce 1999,“ přidal Djokovič.

„Nicméně ani tak nemůžu podpořit rozhodnutí Wimbledonu, které je prostě šílené. Když se politika smíchá se sportem, je to špatně,“ dodal.

Djokovič: Radši přijdu o tituly, než aby mě nutili se nechat naočkovat

Zahraniční

Představitelé Wimbledonu vyloučili ruské a běloruské reprezentanty kvůli invazi na Ukrajinu. Odůvodnili to snahou o to, aby nebyl turnaj v All England Clubu zneužit k propagaci ruského režimu.

Navíc tím následovali drtivou většinu sportovních organizací, které po únorovém útoku zakázaly Rusům a Bělorusům startovat na mezinárodních akcích. Tenis byl dosud výjimkou.

Proti rozhodnutí pořadatelů se ohradilo vedení ATP i WTA, ale i řada osobností v čele se slavnou Martinou Navrátilovou. Ukrajinští tenisté a tenistky naopak vyloučení Rusů a Bělorusů přivítali.

Zachoval jsem se sobecky, přiznal Djokovič

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám