Hlavní obsah

Djokovič: Radši přijdu o tituly, než aby mě nutili se nechat naočkovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Srbský tenista Novak Djokovič řekl, že radši oželí další možné trofeje, než aby byl nucen k očkování proti covidu-19. V rozhovoru pro stanici BBC se distancoval od antivaxerského proudu smýšlení a zopakoval, že věří ve svobodu volby jednotlivce.

Foto: Profimedia.cz

Srbský tenista Novak Djokovič

Článek

Moderátor BBC se Djokoviče zeptal, zda je připraven kvůli svému postoji k očkování obětovat účast například na Wimbledonu nebo French Open.

„Ano, to je cena, kterou jsem připraven zaplatit,” odpověděl dvacetinásobný vítěz grandslamových turnajů.

Djokovič koupil většinu v dánské firmě, která vyvíjí lék proti covidu

Evropa

Tenista byl minulý měsíc deportován z Austrálie poté, co mu tamní vláda zrušila vízum kvůli údajnému nesplnění covidových podmínek pro vstup do země.

Djokovič, který je stále světovou mužskou tenisovou jedničkou, tvrdil, že získal lékařskou výjimku pro vstup do země, aby mohl hrát na Australian Open, protože se nedávno zotavil z covidu-19.

Soud mu nejdříve dal za pravdu, ministr pro imigraci Alex Hawke však následně tenistovi opětovně zrušil vízum s argumentem, že by jeho přítomnost v Austrálii mohla podpořit antivaxerské nálady.

Nejsem proti očkování, tvrdí

V prvním rozhovoru od této kauzy nyní Djokovič vyjádřil naději, že pořadatelé budoucích turnajů od podmínky očkování upustí. Dodal, že doufá, že bude moci „hrát ještě mnoho let”, ale potvrdil, že by kvůli svým názorům obětoval šanci stát se statisticky nejlepším tenistou všech dob.

Pohledem Thomase Kulidakise: Djokovič, vakcíny a hon na čarodějnice

Komentáře

„Zásady rozhodování ohledně mého těla jsou důležitější než nějaké tituly. Snažím se být v souladu se svým tělem, jak jen to jde,” řekl.

Rodák z Bělehradu uznal, že možná v budoucnu ohledně vakcíny proti covidu-19 změní názor, nechává svou mysl prý otevřenou.

Pomsta za Djokoviče? Srbská vláda odebrala australské firmě licence na těžbu lithia

Zahraniční

„Nikdy jsem nebyl proti očkování. Chápu, že se po celém světě všichni snaží vynaložit velké úsilí na to, aby se s tímto virem vypořádali a snad brzy skončil,” řekl Djokovič.

Reklama

Výběr článků

Načítám