Hlavní obsah

Dezertér z ruské armády střílel z kulometu po policistech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dezertér z ruské armády na předměstí Novošachtinsku střílel v úterý kolem poledne tamějšího času z kulometu na policisty, píše agentura TASS. Jeden z policistů byl zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zločin byl spáchán dnes kolem 12:00 na předměstí Novošachtinsku. Muž v maskáčové uniformě zahájil palbu na policisty, načež z místa činu utekl. Jeden z policistů utrpěl střelné zranění,“ napsala agentura TASS s odvoláním na svůj zdroj blízký vyšetřování.

Úřady vyzvaly obyvatele Novošachtinsku, aby vyklidili ulice a schovali se do bezpečí. Vjezd do města byl uzavřený a automobilová doprava stojí. Ve školách a školkách byla posílena bezpečnostní opatření, uvedl Sergej Bondarenko z vedení města.

„Z předběžných výsledků vyšetřování vyplývá, že se na policisty střílelo z kulometu. Střelec je dezertér a nyní se po něm intenzivně pátrá,“ uvedl zdroj. Incident se měl odehrát u celnice. Postřelený je sedmadvacetiletý muž. Jeho zranění lékaři hodnotí jako středně těžká.

V Novošachtinsku žije asi 100 tisíc lidí, nachází se zhruba 20 kilometrů od hranic s Ukrajinou. Za sovětských dob bývalo město centrem těžby uhlí v Rostovské oblasti, ale šachty už byly zavřeny.

Moskva obvinila Ukrajince z útoku na dvě ruská letiště

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám