Hlavní obsah

Cyklista Sagan dostal pokutu za napadení policisty. Bál se, že ho chtějí očkovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský cyklista Peter Sagan se svým bratrem letos v dubnu porušili zákaz vycházení platný tou dobou v Monaku. Slavný sportovec při kontrole napadl policistu a soud mu nyní uložil pokutu ve výši 5100 eur (téměř 130 tisíc korun). Francouzská média v pondělí uvedla, že při kontrole měl Sagan napadnout policistu, protože se obával, že ho chtějí očkovat proti jeho vůli.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský cyklista Peter Sagan

Článek

Vůz řídil Saganův bratr Juraj a známý cyklista byl spolujezdcem, když je 25. dubna 2021 zastavila policejní hlídka. „Sagan i jeho bratr byli pod vlivem alkoholu a porušili zákaz vycházení, který v Monaku platil v rámci protipandemických opatření. Došlo ke konfliktu, při němž měl Peter Sagan zranit jednoho z policistů na ruce,“ uvedl web Var-Matin.

Policista byl kvůli zranění dva dny v pracovní neschopnosti. Sagan mu musí na základě rozhodnutí soudu zaplatit dalších 1500 eur (přes 38 tisíc korun). „V cele předběžného zajištění si nepamatoval, co se stalo, a omluvil se. Hněv zdůvodnil obavou, že bude nucen k očkování,“ uvedl web. Cyklista prodělal covid-19 v únoru 2021.

Sagan se za incident opakovaně omluvil svým pondělním statusem na sociální síti.

„Byla to ošklivá zkušenost, která mě přinutila hluboce se zamyslet a vzít si z toho ponaučení. Tento incident mě nesmírně mrzí a už se to nikdy nebude opakovat,“ uvedl cyklista.

Reklama

Výběr článků

Načítám