Hlavní obsah

Čech přežil u Žiliny pád z padesáti metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Velké štěstí měl 29letý turista z Karviné, který v neděli pozdě večer přežil pouze s lehkým zraněním padesátimetrový pád ze skalní stěny Starého hradu u Žiliny. Jak Právu v pondělí potvrdil náčelník horské služby Malá Fatra Marián Matušek, muž po uklouznutí padal přes tři skalní převisy.

Foto: Zlín Film Festival

Odhalení letošního vizuálu

Článek

Český turista zůstal po pádu v příkopu pod hradem a křičel o pomoc. "Jeho volání uslyšeli náhodní turisté, kteří přivolali pomoc," dodal Matušek.

Na místo vyrazili hasiči i záchranáři horské služby. Jeden ze záchranářů se k turistovi spustil po laně a dostal ho do bezpečí.

"Na naše překvapení turista odešel po svých a nechtěl se nechat ani ošetřit," dodal Matušek. Do záchranné akce se zapojilo pět členů horské služby a čtyři hasiči ze Žiliny.

Další Češka s potížemi

Jak Právu potvrdil mluvčí společnosti Air Transport Europe Pavol Svetoň, dnes dopoledne pomáhali záchranáři 24leté turistce z Brna, kterou zastihli v oblasti vrchu Baníkov v Roháčích na turistickém chodníku ve Spálené dolině prudké žaludeční těžkosti.

Protože nemohla pokračovat v túře se svou skupinou, přiletěl pro ni vrtulník této společnosti, který ji transportoval do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Reklama

Související články

Tatry: mrtvý český turista, další zraněný

Hřebenová túra po Baníkovském sedle v Západních Tatrách se v pondělí stala osudnou turistovi Tomáši K. (30) z Opavy. Další občan Česka se zranil při pádu...

Výběr článků

Načítám