Hlavní obsah

Zraněné Čechy z autobusu převážejí ze Slovenska domů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Tři z osmi vážně zraněných cestujících českého autobusu, který v pátek havaroval na Slovensku, převezou v pondělí do ČR. Zbytek zraněných se má domů dostat během úterý a středy.

Foto: Denisa Motáčková
Článek

"V úterý budou převezeni další dva a v středu poslední tři. Také stav řidiče a jedné ženy, jejichž zranění bylo nejvážnější, je stabilizovaný a budou převezeni do třinecké nemocnice,"řekl Právu ošetřující lékař úrazového oddělení žilinské nemocnice Ladislav Potočniak.

V nemocnici se po nehodě podrobilo operaci děvče, které mělo zlomeninu předloktí, dále řidič autobusu, který měl několik zlomenin končetin, a žena, které se musela provést operace oka.

Další účastníci nehody utrpěli menší zranění, drobnější zlomeniny, pohmožděniny a odřeniny. Při neštěstí v obci Šuja na hlavním tahu mezi Prievidzou a Žilinou zahynula učitelka, která byla vedoucí zájezdu, a náhodný chodec.

Policie již řidiče obvinila z trestného činu obecného ohrožení. Zájezdu do Bojnic se účastnilo 46 lidí, většinou dětí ze základní školy v Ropici. Po nehodě bylo v žilinské nemocnici ošetřeno 35 z nich, většina už během páteční noci odcestovala domů.

Příčinou nehody byla podle policie rychlá jízda autobusu. Řidič v prudké zatáčce vozidlo neubrzdil a narazil do domu a poté do budovy obecního úřadu. Autobus přitom zachytil chodce, kterého přimáčkl na zeď a usmrtil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám