Hlavní obsah

Bolesti při každém kroku. Manželka Karla III. si zlomila prst u nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Camilla, manželka nového britského panovníka Karla III., si krátce před smrtí královny Alžběty II. zlomila prst na noze, píše server deníku Daily Mail i další média. Zranění je prý velmi bolestivé, Camilla přesto provázela svého manžela a účastnila se všech ceremonií souvisejících s pohřbem zesnulé panovnice.

Foto: Reuters

Camilla, manželka krále Karla III.

Článek

„Její zranění se stalo v nešťastný čas, ale všechno statečně zvládla,“ uvedl ve čtvrtek Daily Telegraph s odkazem na zdroj blízký královské rodině.

Jak Camilla zranění utrpěla, není jasné. „Bojuje statečně. Zlomený prst na noze ji neodradí od povinností a toho, co musí udělat pro krále, rodinu a zemi,“ řekl deníku The Sun další zdroj z paláce.

Královna Alžběta II. zemřela minulý týden ve čtvrtek na zámku Balmoral ve Skotsku. Rakev s jejím tělem je od středy vystavena v Londýně ve Westminsterském sále britského parlamentu.

Britové se klaní u rakve s Alžbětou II.

Zahraniční

V pátek král Karel III. s manželkou navštíví Wales, konkrétně Llandaffskou katedrálu a Velšské národní shromáždění, které mu vyjádří svoji soustrast po úmrtí Alžběty II. Na Cardiffském hradě se setká s velšským premiérem Markem Drakefordem.

Večer se pak Karel III. a jeho sourozenci zúčastní vigilie u rakve Alžběty II.

Pohřeb je naplánovaný na pondělí. Na jeho závěr bude celá země držet dvě minuty ticha, rakev pak bude večer uložena do hrobky v kapli svatého Jiří na hradě Windsor.

Člen čestné stráže u královniny rakve zkolaboval

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám