Hlavní obsah

V Hurghadě zemřela po útoku žraloka druhá žena

• Aktualizováno

Už druhý lidský život za posledních několik dní má na svědomí žralok v egyptském letovisku Hurghada. Po útoku paryby zemřela další žena. V neděli to oznámilo tamní ministerstvo životního prostředí. Podle Asociace cestovních kanceláří ČR je nyní v Hurghadě na dovolené několik set Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Žralok mako (ilustrační foto)

Článek

Egyptské úřady neinformovaly o identitě druhé oběti. Není jasné, zda obě ženy žralok nenapadl během jednoho útoku. I ke druhému útoku mělo dojít v pátek.

„Na dvě ženy zaútočil během plavání žralok,“ uvedlo na Facebooku ministerstvo s tím, že k útokům došlo poblíž Sahl Hasheesh, necelých dvacet kilometrů od Hurghady. Ministerstvo dodalo, že obě ženy zemřely.

První obětí byla 68letá žena původem z Rakouska, které predátor ukousl ruku a nohu a ona při převozu do nemocnice zemřela na zástavu srdce. Video z údajného útoku přinesla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok žraloka na ženu v HurghaděVideo: Reuters

Už v pátek bylo nařízeno uzavření pláží v oblasti. Zakázáno je potápění, šnorchlování, windsurfing a podobně.

„Pokud se bude týkat zákaz pouze Hurgady anebo její části, tak se to bude dotýkat několika set Čechů,“ uvedl v České televizi místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Panika mezi turisty podle něj v letovisku není. V celém Egyptě je nyní až 10 000 turistů z Česka, dodal.

Útok žraloka v Hurghadě zachytila kamera, úřady uzavřely pobřeží na tři dny

Svět

Zdroje uvádějí, že v případě ženy z Rakouska se jednalo nejspíše o žraloka mako. Ten dorůstá průměrné délky kolem tří metrů a váží hodně přes metrák. Je jedním z nejrychlejších žraloků, dokáže vyvinout rychlost přes 70 km/h. Žraloci mako jsou rozšířeni po celém světě v mírném až tropickém pásu. V současné době je tento druh ohrožen kvůli oblibě jeho masa v polévce ze žraločích ploutví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám