Hlavní obsah

Velvyslanci v Pákistánu unesli dceru a mučili ji

Únosci v Pákistánu se na několik hodin zmocnili šestadvacetileté dcery afghánského velvyslance a těžce ji mučili. Poté ji propustili a mladá žena skončila v nemocnici. Afghánistán v reakci na páteční incident velvyslance i s celým diplomatickým sborem z Pákistánu stáhl, uvedlo v sobotu afghánské ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Afghánská ambasáda v pákistánském Islámábádu

Článek

"Afghánská vláda odvolala velvyslance a seniorní diplomaty až do úplného odstranění bezpečnostních hrozeb a do zatčení a potrestání pachatelů," uvedlo afghánské ministerstvo zahraničí v prohlášení. Mluvčí pákistánského ministerstva zahraničí na žádost agentury Reuters o komentář okamžitě nereagoval.

Vítězný Tálibán vzkřísil své letité praktiky

Blízký a Střední východ

Dcera afghánského velvyslance v Pákistánu byla nakrátko unesena v pátek neznámými útočníky. Afghánská strana tvrdí, že ji "těžce mučili". Podle lékařské zprávy, která kolovala sociálními médii, byla mladá žena do nemocnice přijata s otoky a stopami po provazech na zápěstích a kotnících.

Únosci ji drželi přes pět hodin. Lékařská zpráva se dále zmiňuje o otoku mozkového laloku, kde je umístěno zrakové centrum.

Pákistánský premiér Imran Chán přisoudil této záležitosti nejvyšší prioritu a prohlásil, že chce, aby byli pachatelé dopadeni do 48 hodin, uvedl v sobotu ministr vnitra.

Sousední země mají dlouhodobě chladné vztahy. Kábul obviňuje Pákistán, že poskytuje útočiště islamistickému hnutí Tálibán. Naopak Islámábád tvrdí, že Kábul umožňuje využívat afghánské území jako základnu pro útoky protirežimních bojovníků v Pákistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám