Hlavní obsah

V Sýrii po bombardování zavalila budova sedm dětí. Šest se podařilo zachránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Sedm dětí a jeden dospělý uvízli se zraněními v budově, která se v syrské provincii Idlib ve středu zřítila po leteckých náletech nařízených syrskou vládou. Jedna dívka pád budovy nepřežila, uvedla agentura Reuters. Syrská vláda útočí na Idlib, protože ho ovládají povstalci a extremisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vytahují z trosek po náletu na Idlib živé dětiVideo: Reuters

 
Článek

Budova se zřítila ve městě Bzabor, které se nachází 20 kilometrů jižně od Idlibu. V obytné oblasti, kam dopadla bomba shozená z helikoptéry, zemřela jedna dívka. Členové dobrovolnické organizace civilní obrany Bílé přilby pak zachránili ze zřícené budovy šest dětí a jednoho dospělého.

Exilová organizace SOHR uvedla, že útok zorganizovala syrská vláda.

Bílé přilby zasahovaly také v Barídži poblíž města Kafr Nabl ležícího 20 kilometrů za Bzaborem. Počet zraněných z místa není znám.

V Sýrii zemřelo při ostřelování osm dětí. Mrtvých je celkem dvacet

Svět

Syrská vláda, kterou od roku 2015 podporuje Rusko, útočí na provincii Idlib. Tu ovládají povstalci a extremisté. Turecká ofenziva zase zasahuje proti Kurdům, kteří ovládají nedaleký guvernorát Aleppo a Ankara příslušníky kurdských milicí považuje za teroristy. Od pondělí bylo zabito nejméně dvacet lidí, včetně osmi dětí. Dalších 35 bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám