Hlavní obsah

Útočník bodal lidi v teheránském metru

Teherán

Několik lidí zranil v sobotu dopoledne v teheránském metru nožem ozbrojený muž. Mezi zraněnými byl i jeden duchovní. Útočníka zastřelila policie. Počet zraněných se podle různých zdrojů pohybuje od dvou do patnácti.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Metro v Teheránu. Ilustrační foto.

Článek

Muž na stanici Šahr Rej na jižním okraji Teheránu útočil na cestující na nástupišti. Podle teheránských úřadů napadl duchovního, s nímž se pohádal. Bodl je a zranil i člověka, který ho bránil. Ve rvačce pak byli zraněni další lidé.

Agentura TASS uváděla, že jich možná bylo až 15, ale číslo zřejmě bude nadsazené. Íránské zdroje uvádějí aktuálně čtyři zraněné, kuvajtská agentura KUNA pět, přičemž jedním měl být i zasahující policista.

Ostraha stanice metra útočníka nejprve požádala, aby jí vydal nůž, ale muž odmítl a zaútočil na ni, takže začala střílet. Agentura IRNA oznámila, že útočník byl střelen do nohy.

„Policie zahájila střelbu na čtyřicetiletého útočníka, který zemřel, když ho převáželi do nemocnice,“ uvedla policie v prohlášení citovaném agenturou KUNA. Podle TASSu vykrvácel.

„Jde o izolovaný incident bez teroristického podtextu,” citovala agentura IRNA policejní zdroj. Muž byl údajně psychicky narušený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám