Hlavní obsah

Turci dopadli Bagdádího manželku

Ankara

Turecku se podařilo dopadnout manželku zabitého vůdce Islámského státu abú Bakra Bagdádího. Uvedl to ve středu podle listu Daily Sabah turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Potvrdil také starší zprávu o zatčení Bagdádího sestry a švagra.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hlava teroristické organizace Islámský stát abú Bakr Bagdádí

Článek

„Dopadli jsme jeho ženu, ale neděláme z toho žádný poprask. Podobně jsme v Sýrii dopadli jeho sestru a švagra. Budeme pokračovat v naší práci,” řekl Erdogan.

Kdo je dopadená manželka a kde byla zajištěna, prezident neoznámil. Po útoku na místo ve vesnici Bariša, kde se Bagdádí skrýval, bylo oznámeno, že při útoku byly zabity dvě jeho manželky.

O zatčení Bagdádího starší sestry, 65leté Rasmíje Avádové, na začátku týdne informovaly turecké bezpečnostní síly. Dopadena byla v pondělí v přívěsu u města Azáz na severu Sýrie, které je pod kontrolou tureckých sil. Zadržena byla i se svým manželem, pěti dětmi a Bagdádího snachou.

Turecko oznámilo, že zadrželo starší sestru Bagdádího

Blízký a Střední východ

Podle bezpečnostních sil byly sestra a snacha vyslechnuty.

Azíz byl ovládnut Turky během operace Štít Eufratu, která byla zahájena na konci srpna 2016 s cílem vytlačit Islámský stát od hranic s Tureckem a současně zabránit tomu, aby oblast dostaly pod kontrolu kurdské milice YPG/SDF.

Vůdce teroristů Islámského státu abú Bakr Bagdádí je mrtev, tvrdí bezpečnostní zdroje

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Bagdádího odhalili díky ukradeným spodkům

Totožnost vůdce Islámského státu abú Bakra Bagdádího se podařilo během jeho stíhání potvrdit díky páru ukradených spodků, které získal špion, jenž se dostal do...

Výběr článků

Načítám