Hlavní obsah

Syrská armáda zlikvidovala skupinu povstalců z fronty An-Nusra

– Damašek

Při přepadové akci syrští vojáci zabili ve středu východně od Damašku 62 povstalců. S odvoláním na exilové syrské opoziční zdroje to oznámila agentura Reuters. Podle syrské vládní agentury SANA byli povstalci z fronty An-Nusra hlásící se k Al-Káidě.

Foto: Reuters

Zdemolovaná část města Homs v Sýrii.

Článek

„Nejméně 62 povstalců, většinou mladých mužů, zemřelo mučednickou smrtí. Dalších osm se pohřešuje. Stalo se to brzo ráno, když byli přepadeni vojáky západně od průmyslového města Adra,” sdělil Reuters opoziční humanitární organizace SOHR.

SANA počet mrtvých nepotvrdila. Oznámila ale, že povstalci patřili k frontě An-Nusra, která se považuje za odnož Al-Káidy. Ve zprávě syrské agentury se uvádí, že všichni povstalci, kteří byli na místě, padli. Vojáci prý zabavili automatické zbraně a granáty.

An-Nusra bojuje stejně jako pozice proti vládě v Damašku, avšak jejím konečným cílem není jenom výměna vlády, ale nastolení islámského státu. Právě její účast v boji komplikuje zahraniční pomoc opozici. Mnoho západních zemí se bojí Syrské svobodné armádě poskytnout zbraně z obav, aby nepadly do rukou teroristů. USA i Rada bezpečnosti OSN řadí An-Nusra k teroristickým organizacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám