Hlavní obsah

Syrská armáda odvrátila další útok vzbouřenců na Sarákib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek/Ankara

Syrská armáda odvrátila další útok radikálů bývalé Fronty an-Nusra na město Sarákib na křižovatce dálnic M4 a M5, uvedla ve čtvrtek syrská tisková agentura SANA.

Foto: ČTK/AP

Zranění syrští vzbouřenci podporovaní Tureckem

Článek

„Armádní jednotky odvrátily útoky teroristických organizací podporovaných Tureckem, který byl veden z několika směrů na vesnici Trinbah západně od Sarákibu,“ uvedl reportér agentury SANA a dodal, že se podařilo způsobit útočníkům značné ztráty. Podle něj syrská armáda uspěla díky taktice, kdy se zaměřila na zásobovací cesty útočníků.

Podle tureckého listu Yeni Safak bylo v Sarákibu ve středu rozmístěno 2000 příslušníků íránských jednotek Kuds. Další íránská kolona o 200 vozidlech dorazila do Ma´arat an-Numánu.

Do Sarákibu dorazili i příslušníci Íránem podporovaného libanonského Hizballáhu. Ten v bojích u Sarákibu přišel o 15 svých členů, dalších 50 jich bylo zraněno.

SPECIÁL: Turecká invaze v Sýrii

Speciály

Další útok vzbouřenců byl veden na archeologické naleziště Šanšarah u Ma´arat an-Numánu jižně od Sarákibu. Ani ten neuspěl.

Syrská média uváděla, že byli zlikvidováni teroristé z bývalé Fronty an-Nusra, která se stala jádrem skupiny Haját Tahrír aš-Šám. Turecko tvrdí, že podporuje jen umírněné skupiny soustředěné v Syrské národní armádě.

Oběti ruského náletu

Podle zaměstnance nemocnice v Ma´arat Misrínu zahynulo kolem půl třetí ráno 15 lidí včetně devíti žen při ruském náletu vedeném na silnici mezi Ma´arat Misrínem a obcí Bátinta. Když na místo dorazili záchranáři a civilisté, ruské letadlo podle něj zaútočilo znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám