Hlavní obsah

Rusko zaplatí! Zajistíme, že na Ukrajině prohraje, nebral si servítky izraelský politik v ruské TV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský politik Amir Weitmann, šéf libertariánského uskupení ve straně Likud, prohlásil v živém anglickojazyčném vysílání ruské státní televize RT News, že Izrael nezapomene na to, jak Rusko podporuje nacisty, kteří chtějí páchat genocidu proti Židům. Na zaskočeného moderátora křičel, že až Izrael vyhraje válku s Hamásem, postará se, že Rusko za podporu teroristů zaplatí.

Foto: RT News

Weitmann v živém vysílání ruské televize RT News

Článek

„Rusko podporuje nacisty, kteří na nás (Židech) chtějí páchat genocidu, a Rusko za to zaplatí,“ řekl Weitmann, který jako host vystoupil v živém vysílání ruské státní televizi RT News.

„Poslouchejte mě velice pozorně. My to s těmito nacisty skončíme. My tuhle válku vyhrajeme. Zabere to nějaký čas, ale vyhrajeme,“ řekl dále člen vládní strany Likud.

Ten dále uvedl, že Izrael zajistí, aby Ukrajina vyhrála válku proti Rusku. „A potom zajistíme, abyste za to zaplatili i vy. Za to, co Rusko udělalo. My nezapomínáme. Nezapomeneme na vás a na všechny ostatní nepřátele Izraele, kteří dělají, co mohou, aby podpořili genocidu Židů v Izraeli. Dobře si pamatujte, co vám tady říkám,“ upozornil.

Nadstandardní vztahy Izraele a Ruska skončily

Válka na Ukrajině

Jeho slova viditelně zaskočila moderátora ruské státní televize. „Amire, myslím, že je jasné, že to, co se děje (v Izraeli a v Pásmu Gazy), je velmi vášnivý konflikt,“ odpověděl po chvilce zamyšlení.

„Lidé byli zmasakrováni. Moje lidi povraždily vaše loutky a vy za to zaplatíte. Je to jasné?“ reagoval popuzeně šéf libertariánského uskupení s poukazem na bezprecedentní krveprolití, které 7. října rozpoutali na území Izraele teroristé Hamásu z Pásma Gazy.

„Nemyslím si, že to je jasné, pane Weitmanne,“ reagoval moderátor, který se podivoval nad tím, že Izrael odmítá odpovědnost za údajné bombardování nemocnice v Gaze, když to přece odsoudily vlády Egypta, Jordánska, Iráku či Íránu coby izraelský útok. Zaujal tak otevřeně protiizraelský postoj.

Budovy stojí, kráter chybí. Snímky exploze u nemocnice ukazují na střelu Islámského džihádu

Blízký a Střední východ

„Mělo by vám to být jasné. Musíte pochopit, že činy mají své následky. A když někdo podporuje vrahy Židů, zaplatí za to. Platí to v Gaze i všude jinde,“ pokračoval s tím, že kdo podporuje masakrování lidí v ulicích, stínání hlav dětí a znásilňování žen, bude muset nést následky.

Zhoršení vztahů

Weitmann vystoupil v ruské televizi ve chvíli, kdy se vztahy mezi Ruskem a Izraelem zhoršují. Jak uvedl britský deník The Guardian, důvodem může být tvrzení ruského prezidenta Vladimira Putina, který uvedl, že na Ukrajině bojuje proti „neonacismu“, a že se Rusko zároveň sbližuje s Íránem, což je hlavní nepřítel Izraele usilující o zničení židovského státu.

Nevídaný masakr spáchaný Hamásem Rusko odsoudilo jen vlažně a podle některých komentátorů mu současná destabilizace na Blízkém východě vyhovuje.

Pinchas Goldschmidt, který v minulosti působil téměř 30 let jako moskevský rabín, před časem uvedl, že se vřelé vztahy mezi oběma zeměmi „ochladily“. „Izrael se vždy snažil udržovat dobré vztahy s Moskvou vzhledem k velké ruské židovské komunitě a jejímu vlivu na Sýrii,“ řekl pro britský deník Goldschmidt, který z Ruska uprchl kvůli svému odporu k válce na Ukrajině.

Až zničíme Hamás, nechceme už mít s Gazou nic společného, oznámil Izrael

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám