Hlavní obsah

Netanjahu vytkl Putinovi protiizraelský postoj v OSN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v telefonickém hovoru vytkl Vladimiru Putinovi, že Rusko podpořilo rezoluci Rady bezpečnosti OSN, která vyzvala k zastavení bojů v Pásmu Gazy. Informuje o tom list The Times of Israel (TOI), podle kterého Netanjahu Rusko zkritizoval i kvůli jeho dalším protiizraelským postojům v orgánech OSN a na dalších fórech.

Foto: Profimedia.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu a ruský diktátor Vladimir Putin

Článek

V prohlášení premiérova úřadu se uvádí, že Netanjahu v telefonickém hovoru s ruským prezidentem vyjádřil „důraznou kritiku spolupráce mezi Ruskem a Íránem“.

Izraelský premiér dále zdůraznil, že jakákoli jiná země, která by se stala terčem teroristického útoku Hamásu ze 7. října, by reagovala „přinejmenším stejnou silou, s jakou reagoval Izrael“.

Netanjahu však nebyl k Putinovi pouze kritický, v telefonním hovoru totiž ocenil ruské úsilí, které přimělo teroristické hnutí Hamás k propuštění izraelsko-ruského muže drženého jako rukojmí v Pásmu Gazy.

Podle prohlášení, na které odkazuje list The Times of Israel, závěrem požádal Netanjahu Putina, aby vyvinul tlak na Červený kříž, aby zbývajícím rukojmím zajistil potřebné léky a lékařské a jiné potřebné návštěvy.

Premiéři Španělska a Belgie ostře kritizovali Izrael, ten předvolává velvyslance

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám