Hlavní obsah

Můžeme jen závidět a čekat. Záběry z Izraele: Lidé tančí na stolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izrael uvolňuje opatření proti koronaviru, protože pokračuje rozsáhlá očkovací kampaň a hodně se testuje. Očkovaní již mohou na kulturní akce a od 4. dubna se obnoví výuka na univerzitách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael rozvolňuje opatření, život se vrací do starých kolejíVideo: Twitter/Xavi Ruiz, Reuters

 
Článek

Restaurace, kavárny a bary v Jeruzalémě jsou plné lidí. Prokazují se takzvanými zelenými pasy, které potvrzují, že prodělali covid-19 nebo dostali obě dávky očkování proti koronaviru. Kapacita zařízení přitom může být zaplněna ze 75 procent. Zákazníci, kteří potřebný certifikát nemají, mohou sedět u stolů venku na zahrádkách.

I když se vysoké školy otevřou až po pesahu, studenti Bar-Ilanovy univerzity a Technionu už mohou chodit do školy, pokud byli očkovaní.

Foto: Twitter/Xavi Ruiz

Izrael může slavit. Záběr z Tel Avivu.

Rovněž se začaly pořádat kulturní akce, na kterých je povolena poloviční kapacita diváků. I na nich platí nutnost mít zelený pas.

Zároveň se uvolnila opatření omezující cestování, o víkendu se otevřela hranice do Egypta.

Izrael zveřejnil cenu za vakcíny Pfizeru

Koronavirus

Alespoň první dávku vakcíny už dostalo přes 55 procent obyvatel, přičemž minulý týden jich přibylo 76 720, uvedlo ministerstvo zdravotnictví podle listu Ha'arec s tím, že se očkovací kampaň zpomaluje, zatím se nemohou očkovat lidé mladší 16 let. Někteří mladší dospělí se očkovat nechtějí.

Foto: Reuters

Izrael rozvolňuje opatření, život se vrací do starých kolejí.

Vzhledem k rozsáhlému testování plánuje země v rozvolňování pokračovat, v neděli bylo pozitivních jen 1,5 procenta ze všech testů. Reprodukční číslo R, udávající kolik dalších lidí může infikovaný nakazit, kleslo na 0,62.

Reklama

Výběr článků

Načítám