Hlavní obsah

Mein Kampf v arabštině byl u bojovníka Hamásu v dětském pokoji, řekl izraelský prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabský překlad ideologické knihy Adolfa Hitlera Mein Kampf se našel v jednom z dětských pokojů v Pásmu Gazy, který teroristé z Hamásu přeměnili ve svou základnu. Tvrdí to izraelský prezident Jicchak Herzog, který výtisk knihy ukázal během rozhovoru s britskou stanicí BBC. Řekl přitom, že ležela na těle zabitého bojovníka Hamásu. Některé pasáže v nacistické knize byly prý podtrhány.

Foto: Profimedia.cz

Izraelský prezident Jicchak Herzog

Článek

„Tohle je kniha Adolfa Hitlera přeložená do arabštiny. Mein Kampf. Tahle kniha vedla k holokaustu a druhé světové válce. Tohle je kniha, která jej dovedla k volebnímu vítězství v Německu,“ řekl během rozhovoru Herzog.

„Tahle kniha byla jen před pár dny nalezena na severu Pásma Gazy. V dětském pokoji, který Hamás přeměnil ve svou vojenskou základnu,“ řekl izraelský prezident.

„Byla na těle jednoho z teroristů a vrahů z Hamásu. Dokonce si v knize podtrhal některé pasáže a dělal si poznámky… Znovu a znovu se učil ideologii Adolfa Hitlera o nenávisti a zabíjení Židů,“ dodal.

Palestinku, která hrozila horšími útoky než Hitler, zatkli izraelští vojáci

Blízký a Střední východ

Pomáhají tomu i demonstranti, řekl Herzog

Poté poukázal na obří sobotní propalestinskou demonstraci v Londýně, jíž se podle odhadů britské policie zúčastnilo na 300 tisíc lidí.

„Neříkám, že všichni z nich podporují Hitlera. Říkám jen, že přehlížením toho, co je ideologie Hamásu zač, tak v podstatě tuto ideologii podporují,“ řekl Herzog.

Odmítl také, že by odveta Izraele za teroristický útok Hamásu ze 7.října, při němž bylo zabito okolo 1200 lidí, převážně civilistů, byla nepřiměřená.

Při odvetě židovského státu v Pásmu Gazy zahynulo už přes 11 tisíc lidí, převážně žen a dětí, tvrdí úřady Hamásu, přičemž tyto údaje nebylo možné nezávisle ověřit. „Především se musíme bránit,“ řekl Herzog.

„Musíme vykořenit tuhle teroristickou mašinerii. Musíme vykořenit tu ideologii Hamásu, ISIS (teroristické organizace Islámský stát - pozn. red.), Hitlera. Tak to je. Jinak mír na Blízkém východě nebude,“ dodal izraelský prezident.

Připustil přitom, že v Pásmu Gazy dochází k „tragédiím“, z velké části za ně ale podle Herzoga může Hamás.

Hitler je proti Netanjahuovi ministrant, nechal se slyšet slavný francouzský atlet

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám