Hlavní obsah

Kamera zachytila teroristickou vraždu v Tel Avivu. Střelec mířil na hlavy

Tel Aviv

Při střeleckém útoku v izraelském Tel Avivu ve čtvrtek zemřel jeden člověk a dva další utrpěli zranění. Policie uvedla, že šlo o teroristický čin palestinského radikála, který byl „neutralizován“. Agentura Reuters zveřejnila záběry z kamery, která útok natočila.

Útočník na ulici v Tel Avivu zavraždil člověka a další dva zranil.Video: Reuters

 
Článek

Útočník v Tel Avivu začal střílet na lidi jdoucí před ním na chodníku, zbraní přitom mířil na hlavy. Jedna z obětí se okamžitě sesunula na zem a zůstala ležet. Pachatel z místa uprchl, přičemž ve střelbě pokračoval. Zemřel po přestřelce s policií a ozbrojenými civilisty.

Izraelská média uvedla, že šlo o 23letého Palestince a příslušníka islamistického hnutí Hamás, který žil na Západním břehu Jordánu a neměl povolení pro vstup do Izraele.

Podle listu The Jerusalem Post byl v Izraeli v minulosti dvakrát uvězněn za nelegální držení zbraní.

Protestující v Izraeli blokují letiště, odlet Netanjahua do Itálie byl odložen

Zahraniční

Při útoku byli zraněni tři lidé ve věku mezi 20 a 30 lety. Jeden z nich později zraněním podlehl. Další je podle webu The Jerusalem Post kvůli střelnému zranění ve středně vážném stavu, poslední utrpěl zranění lehké.

Server s odkazem na záběry z místa zveřejněné na sociálních sítích píše, že útočníci mohli být dva. Telavivský policejní ředitel podle listu řekl, že jeden terorista byl zastřelen a po druhém možném pachateli se pátrá.

Ostré střety mezi vojáky a Palestinci vypukly v noci na Západním břehu v arabské obci Nilin, kde armáda prováděla razii v útočníkově domě.

Násilí na Západním břehu

Na okupovaném Západním břehu Jordánu zase v pátek židovský osadník zastřelil Palestince s nožem, který se podle něj vloupal na jeho pozemek. Informovala o tom podle místních médií izraelská armáda.

Incident se odehrál v osadě Karnej Šomron na severu Západního břehu. Podle armády měl Palestinec nůž a improvizované výbušné zařízení, s nímž se předtím pokusil zaútočit na dva vojáky, než ho pak osadník zastřelil.

Izraelci posílají peníze na pomoc Palestincům, jimž osadníci zničili domy

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám