Hlavní obsah

Úder na uprchlický tábor v Gaze. Zasáhli jsme pozice Hamásu, chystali útok, uvádí Izrael

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda podle agentury Reuters uvedla, že zasáhla pozice teroristického palestinského hnutí Hamás v uprchlickém táboře v Pásmu Gazy. Hamásem ovládané ministerstvo zdravotnictví dříve sdělilo, že si izraelské bombardování vyžádalo desítky mrtvých či zraněných. Reuters píše, že tato tvrzení nebylo možné okamžitě ověřit.

Foto: Profimedia.cz

Následky útoku izraelské armády v Pásmu Gazy z 20. října

Článek

Izraelský armádní mluvčí uvedl, že terčem úderu bylo místo v táboře Šatí, odkud Hamás plánoval útoky. Bližší podrobnosti podle agentury Reuters nesdělil.

Mluvčí Hamásem ovládaného ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy Ašraf Kudra dříve na Facebooku napsal, že terčem náletu byl tábor Šatí. Dodal, že mezi oběťmi jsou ženy a děti. Podle palestinských médií v táboře přišlo o život pět lidí.

Informace o počtu mrtvých ovšem nelze z dostupných zdrojů ověřit.

Podle zpravodajského webu televize Al-Džazíra je tábor Šatí u pobřeží Středozemního moře velmi hustě osídlený a jedná se o třetí největší tábor v Pásmu Gazy.

Hamás oznámil propuštění dvou rukojmích, o dalších 50 se podle médií jedná

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám