Hlavní obsah

Izrael varoval lídry několika zemí včetně ČR před agenty Hamásu v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský ministr pro diasporu Amichaj Chikli rozeslal lídrům několika evropských zemí včetně České republiky varování před rozsáhlou sítí agentů teroristického hnutí Hamás v Evropě. Uvedl to izraelský deník The Jerusalem Post.

Foto: Hollie Adams, Reuters

Propalestinská demonstrace v Londýně

Článek

Osobní dopisy podle listu obdrželi také představitelé Belgie, Británie, Dánska, Itálie, Maďarska, Německa, Nizozemska, Řecka, Švédska, stejně jako zástupci Evropské unie.

Chikli v dopisu připomněl, že bojovníci Hamásu se při svém říjnovém útoku na Izrael dopouštěli masakrů civilního obyvatelstva.

„Od těchto masakrů se násilí páchané vůči Židům celosvětově zvýšilo o 120 procent, což je šokující statistika. Krvelačnost Hamásu se bohužel neomezuje na Izrael a Židy, ale rozšiřuje se i na Evropu a křesťany,“ napsal podle izraelského deníku ministr.

Desetitisíce lidí pochodovaly Londýnem proti antisemitismu

Evropa

Hamás po mnoho let působil po celém světě, především díky tajným „humanitárním“ darům, prohlašuje také izraelské ministerstvo v dokumentu. „Jde o složitou síť nenávisti, která působí v mnoha zemích, včetně těch západních a silně demokratických. Tento fenomén musí být co nejrychleji vymýcen,“ stojí podle The Jerusalem Post v dopise.

Izraelský ministr: Šéf OSN je hrozbou pro světový mír

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám