Hlavní obsah

Irákem se přehnala další vlna atentátů, lidé uhořeli v autech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Při několika bombových útocích v Iráku zahynulo v pondělí nejméně 30 lidí. Nejtragičtější následky měl útok v Chálisu, kde exploze bomby v autě zabila 21 lidí, uvedla televize Al-Džazíra. Mezi mrtvými byly ženy i děti. Dalších 32 osob utrpělo zranění. K útoku se přihlásila organizace Islámský stát.

Foto: Reuters

Zničená auta u kontrolního stanoviště u Chálisu

Článek

Ráno zasáhla šíitské město Chális, které leží asi 80 kilometrů od irácké metropole, mohutná exploze. Sebevražedný atentátník se odpálil v autě ve frontě před kontrolním stanovištěm. Většina obětí přišla o život ve dvaceti vozech, které čekaly před kontrolním stanovištěm ve frontě a po útoku začaly hořet.

„Stále jsou tam ohořelá těla uvnitř mnoha automobilů, včetně minibusu plného žen a dětí,” uvedl místní policista, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Počet obětí může vzrůst, protože někteří ze zraněných jsou v kritickém stavu.

Bagdádem následně otřásly tři exploze, které na různých místech usmrtily devět lidí a 26 dalších zranily, uvedla policie.

Irácká metropole je ve stavu vysoké pohotovosti po bombových útocích z 3. července, o život při nich přišlo nejméně 292 osob. V neděli při atentátu Islámského státu zahynulo 15 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám