Hlavní obsah

Útok v Rudém moři poškodil další loď. USA zatím udeřily na Húsíe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útok bezpilotního letounu lehce poškodil loď plující pod vlajkou Barbadosu v Rudém moři. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na britskou agenturu pro námořní bezpečnost Ambrey. Americká armáda zase sdělila, že v pondělí zaútočila na dva cíle jemenských rebelů, kteří za útoky na komerční plavidla v oblasti stojí.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Húsíjští bojovníci v jemenském městě Saná

Článek

Britská agentura pro námořní bezpečnost Ambrey uvedla, že na britskou společností vlastněnou loď zaútočil dron, britská vojenská služba UKMTO ale informuje o zásahu „projektilem“ vypáleným zřejmě z malého plavidla poblíž. Nikdo neutrpěl zranění, poškozena jsou okna na lodním můstku.

Regionální velitelství americké armády CENTCOM zatím informovalo o zničení dvou cílů jemenských šíitských povstalců.

Húsíové, kteří ovládají velkou část Jemenu včetně hlavního města Saná, od listopadu útočí na komerční plavidla v oblasti. Tvrdí, že útoky jsou reakcí na válku Izraele proti Hamásu v Pásmu Gazy a na podporu, kterou některé země poskytují izraelské vládě.

Spojené státy na útoky opakovaně reagovaly použitím síly, zcela zastavit se jim je však stále nepodařilo.

Pěkné optické kabely v Rudém moři máte! Húsíové hrozí světu poškozením datového spojení

Blízký a Střední východ

Po Iráku a Sýrii přišli na řadu Húsíové. Američané s Brity znovu udeřili v Jemenu

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám