Hlavní obsah

Emiráty zakázaly vstup do země všem Tunisankám, mohly by to být teroristky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Dhabí/Tunis

Spojené arabské emiráty zakázaly vstup do země ženám cestujícím s tuniským pasem, mají totiž informace, že by mohly spáchat teroristický útok, napsal v úterý britský server Independent s odvoláním na tuniskou agenturu TAP. Aerolinky na tuniských letištích odmítají vzít Tunisanky na paluby letadel mířících do SAE.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Žena před zavřenou kanceláří aerolinek Emirates na mezinárodním letišti v Tunisu.

Článek

Tunisanky mají zákaz vstupu do SAE už od pátku, Emiráty ale žádné podrobnější vysvětlení svého kontroverzního kroku neposkytly.

Tunisko v reakci na tento postup přestalo přijímat lety aerolinek Emirates z Dubaje do Tunisu s odůvodněním, že společnost odmítala přepravit tuniské pasažérky. Od pondělí jsou všechny tyto lety pozastaveny.

Foto: Hassene Dridi, ČTK/AP

Tuniské ženy protestují u velvyslanectví Spojených arabských emirátů v Tunisu

Nijak blíže nevysvětlený krok ze strany SAE vyvolal v Tunisku vlnu pobouření. Občanští aktivisté i politici naléhají na vládu, aby situaci řešila. Ministr zahraničí Chamaís al-Džhíanuí prohlásil, že bude od Abú Dhabí požadovat omluvu. O zákazu cestování podle něj tuniské úřady nebyly předem nijak informovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám