Hlavní obsah

Američané sestřelili nad Sýrií íránský dron pomáhající prorežimním silám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký bojový letoun F-15E Strike Eagle v úterý v Sýrii sestřelil ozbrojený íránský dron Šahíd-129. Íránské síly podporují jednotky syrského prezidenta Bašára Asada. Bezpilotní stroj Američané podle televize Fox News sestřelili proto, že ohrožoval koaliční síly bojující s Islámským státem.

Foto: US Air Force, Reuters

Dvojice amerických letounů F-15E Strike Eagle se vrací z útoků v Sýrii.

Článek

K incidentu došlo okolo 12:30 místního času na jihu země v oblasti At Tanf u hranic s Irákem. Jedná se už o druhý íránský dron, který Spojené státy za poslední měsíc v Sýrii sestřelili. První dron Američané sestřelili 8. června poté, co se rovněž přiblížil ke koaličním silám.

V neděli zase americký bojový letoun F/A-18E Super Hornet sestřelil v neděli jižně od Rakky u Tabky proudový letoun Suchoj Su-22 syrské armády. [celá zpráva]

Americké velitelství následně podle agentury Reuters potvrdilo, že syrský letoun byl sestřelen „při kolektivní sebeobraně partnerských sil koalice”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám