Hlavní obsah

Bitka před mešitou v Berlíně má čtyři zraněné. Jeden bojoval o život v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příslušníci dvou rodin se v neděli pozdě večer servali před mešitou v berlínské čtvrti Wedding. Výsledkem jsou nejméně čtyři zranění, z nichž jednoho museli lékaři naléhavě operovat, čímž mu zřejmě zachránili život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z dosud nejasné příčiny se do sebe pustilo několik mužů obou znesvářených stran. Podle deníku Bild není jasné, zda jde o arabské rodiny. Policejní mluvčí pouze sdělila, že „zúčastnění se navzájem znali“.

Na místě zasahovali ve velkém počtu policisté, hasiči a záchranná služba, která zraněné odvezla do nemocnice. Sedmnáctiletý mladík utrpěl bodnou ranou do prsou velmi vážná zranění. „V nemocnici se podrobil urgentní operaci, ale jeho život už není v ohrožení,“ uvedla policejní mluvčí.

Také ostatní zranění utrpěli bodné a řezné rány. Policisté zajistili zakrvavený nůž a několik osob předběžně zadrželi. Další stopy a důkazy shromažďovali vyšetřovatelé až do pondělních ranních hodin.

Podle informací deníku panovaly vyhrocené vztahy mezi oběma rodinami už delší dobu a nyní napětí dosáhlo nového vrcholu. To ale policie nechtěla potvrdit. „Přesné informace zatím poskytnout nemůžeme. Vyšetřování stále běží,“ sdělila policejní mluvčí.

Útoky a plivání na personál. Berlínská koupaliště omezují provoz kvůli tlupám výrostků

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám