Hlavní obsah

Biden při odletu z Helsinek laškoval s holčičkou, ta se ale rychle odtáhla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Joe Biden opět vzbudil rozpačité reakce svým vystupováním na veřejnosti. Stalo se tak minulý týden na letišti v Helsinkách, když přikročil k malé holčičce v náručí matky a začal dítě v legraci jakoby okusovat na rameni a očichávat.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Joe Biden na letišti v Helsinkách

Článek

Biden ještě přidal legrační obličeje, což děvčátko oděné v růžových šatičkách bralo vcelku s klidem. Ale jen do okamžiku, než se šéf Bílého domu k dítěti naklonil s tím, že mu dá na spánek pusu. To se holčičce už nelíbilo a od Bidena se rychle odtáhla.

Událost se podle listu The New York Post odehrála ve čtvrtek, kdy prezident končil návštěvu ve Finsku a chystal se odletět do Washingtonu. Na helsinském letišti se s ním loučili pracovníci amerického velvyslanectví.

Během víkendu se na sociální sítě dostal videozáznam celé události a vzbudil četné komentáře, většinou kritické. Jedna uživatelka Twitteru napsala, že by měla nutkání udělat totéž co Biden, když vidí roztomilé dítě. Prý by se ale ovládla, protože „je to strašné“.

Jiný kritik napsal, že „ubohé dítě bylo vyděšené“, zatímco další prezidentovi vmetl, že si „plete děti se zmrzlinovými kornouty“.

Možnost rýpnout si do šéfa Bílého domu nevynechal ani syn Bidenova předchůdce, Donald Trump mladší. „Biden by měl být v domě s pečovatelskou službou, a ne stát v čele svobodného světa,“ napsal Trump junior.

Ještě ostřejší reakce přišla od komika Tima Younga. Ten prezidentovo počínání označil za „vrchol“ a dodal, že „takto nechutně se chovají pedofilové“.

Biden objal hollywoodskou hvězdu tak vřele, že herečka musela jeho ruce usměrnit

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám