Hlavní obsah

Návštěvníci pláže na Floridě pomohli uvázlému žralokovi zpět do vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrý konec mělo nečekané setkání skupiny lidí se žralokem na pláži Pensacola Beach v americkém státě Florida. Manželé Tina a Josh Feyovi si zrovna užívali odpočinek na pláži, když jejich přítel najednou ukázal na tmavou ploutev nedaleko od nich v moři.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zbloudilý predátor si to namířil ke břehu, kde ale uvázl v písku na mělčině a nemohl zpět. Podle listu Miami Herald to byl žralok mako, který patří k větším druhům tohoto mořského dravce a jsou u něj zaznamenány případy, kdy útočil na člověka či na lodě.

Skupina lidí na břehu ve snaze žraloka zachránit a vrátit jej do moře kontaktovala plavčíky a pracovníky z oddělení ochrany přírody. Slyšeli ale prý, že úřady nemohou zvířeti nijak pomoci.

Návštěvníci pláže se tedy rozhodli vzít věc do vlastních rukou, a to doslova. Popadli žraloka za ocas a snažili se jej posouvat do větší hloubky. Dravci, jemuž z pootevřené tlamy koukaly hrozivé zuby, se to zjevně nelíbilo, protože sebou mrskal a oháněl se i ocasem, který jinak používá při lovu k omráčení kořisti, nakonec se ale záměr zachránců podařil. Když žralok ucítil, že už pod sebou nemá písek, nakonec v klidu odplul.

„Děkuji chlapcům, kteří nám pomohli. Bez nich bych nebyl schopen s ním pohnout,“ řekl Josh Fey s tím, že ryba mohla vážit něco kolem 250 kilogramů. „Museli jsme být čtyři, abychom to dokázali,“ dodal.

A vyjádřil také naději, že lidé i v jiných případech pomohou mořským živočichům v nouzi, jestliže na ně narazí na pláži.

Žralok útočil u hotelové pláže v Egyptě, turistka přišla o ruku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám