Hlavní obsah

Zemřel Jerry Springer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Ve věku 79 let zemřel ve čtvrtek v americkém Chicagu moderátor a bývalý starosta Cincinnati Jerry Springer. Proslavila ho především jeho vlastní talk show, která na televizních obrazovkách běžela od roku 1991 bezmála tři dekády.

Jerry Springer na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

Springer podle rodiny zemřel „pokojně“. „Jeho schopnost propojovat se s lidmi byla základem jeho úspěchu ve všem, o co se pokoušel. Ať už šlo o politiku, vysílání, nebo jen vtipkování s lidmi na ulici, kteří se s ním chtěli vyfotit nebo jen poklábosit,“ uvedla rodina.

Springerovy show se staly symbolem pokleslé televizní úrovně, ať už kvůli hádkám, nadávkám, či odhalování nevěry v přímém přenosu.

Před svou kariérou v televizi byl na konci sedmdesátých let krátce starostou Cincinnati a poradcem prezidenta Roberta F. Kennedyho v politické kampani.

Loni v říjnu se Springer představil v americké soutěži The Masked Singer (Maskovaný zpěvák), což bylo jedno z jeho posledních televizních vystoupení.

Pobuřující show

Springer se narodil v roce 1944 v anglickém Londýně židovským uprchlíků z Polska. Svou vlastní show, jež v televizích běžela pod jeho jménem, odstartoval v roce 1991.

Foto: Profimedia.cz

Jerry Springer

Show Jerryho Springera původně začínala jako obyčejná talk show zaměřená na americkou politiku. Ve snaze zvýšit sledovanost ale Springer změnil její zaměření a začal se věnovat více pobuřujícímu obsahu.

Zval si tak hosty, kteří hovořili o rodinných problémech a v přímých přenosech leckdy odhalovali nevěru. Springer se snažil hrát roli mediátora, setkání ale končila i pěstními souboji mezi hosty, které musela řešit ochranka.

Koncem 90. let se pořad dostal na první místo v žebříčku sledovanosti televizních pořadů v USA. Vysílání show skončilo v roce 2018.

Nahoře byznys, dole pláž. Distingovaný hlasatel se objevil v televizi v kraťasech

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám