Hlavní obsah

Zdravotní sestra z Texasu měla zabít až 60 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

V Texasu obvinili zdravotní sestru, která měla během své kariéry zavraždit šedesát dětí. Prozatím byla šestašedesátiletá Genena Jonesová obviněna z vraždy dvouleté dívenky a jedenáctiměsíčního kojence, které měla úmyslně usmrtit v roce 1981. Podle prokurátora Nica LaHooda ale přijdou další podezření. Mohlo by jich být až šest desítek. Sestra je už navíc za vraždy dětí ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dívali jsme se na pracovní rozpis a na to, kdy ty děti umíraly. Když sloužila, ta čísla astronomicky rostla,“ cituje LaHooda stanice ABC News.

Podle prokuratury okresu Bexar měla Jonesová zavraždit mimo jiné dvouletou Rosemary Vegaovou a jedenáctiměsíčního Joshuu Saweyra. V jeho případě existují důkazy i o tom, jak ho usmrtila. Smrtelnou dávkou antiepileptika fenytoinu.

Bojovala za pediatrickou JIP

Jonesová své jednání vysvětluje tím, že chtěla dotlačit úřady k tomu, aby ve městě Kerrville nechaly zřídit jednotku intenzivní péče pro děti.

Už od roku 1984 si Jonesová odpykává trest 99 let za vraždu patnáctiměsíční Chelsea McClellanové. O rok později dostala dalších 60 let za vraždu čtyřtýdenního Rolanda Santose. Toho zavraždila podáním heparinu.

V souladu s dříve platným právem, podle něhož byla odsouzena, bude někdejší zdravotní sestra Genena Jonesová propuštěna v březnu příštího roku z výkonu trestu za první vraždu, pak ji ale hned čeká soud za další. A pokud nesežene milión dolarů na kauci, poputuje z žaláře rovnou do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám