Hlavní obsah

Žádný prsten jsem neukradl, popřel Putin obvinění z USA

Právo, CNN, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nepříjemné obvinění ze strany Roberta Krafta, majitele bostonského fotbalového klubu New England Patriots, v neděli odrážel mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten prý před lety ukradl diamantový prsten pro vítěze Super Bowlu, finále ligy amerického fotbalu.

Foto: Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

Incident se údajně odehrál v roce 2005 při Kraftově návštěvě Petrohradu. „Vyndal jsem prsten a ukázal ho Putinovi. On si ho nasadil a říká: ‚Tím prstenem bych mohl někoho zabít,‘,“ citoval Krafta list The New York Post. „Pak si ho dal do kapsy, obklopili ho tři chlapi z KGB (!) a odešli,“ dodal šéf klubu. Když přiletěl zpět do USA a domáhal se navrácení prstenu, Bílý dům ho prý požádal, aby v zájmu dobrých rusko-amerických vztahů pro příště hovořil o „dárku“.

Podle Putinova mluvčího Dmitrije Peskova není Kraftův popis událostí pravdivý. „To, co říká pan Kraft, je zvláštní,“ uvedl.

„Stál jsem dvacet centimetrů od něj a pana Putina a viděl jsem i slyšel, jak mu pan Kraft prsten daroval,“ sdělil. Teď je podle něj trofej uložena v knihovně Kremlu spolu s ostatními oficiálními dary. Bílý dům kauzu nekomentoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám