Hlavní obsah

Z Bílého domu odchází šéfka tiskového oddělení, obešla Trumpa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Amerického prezidenta Donalda Trumpa opouští šéfka tiskového oddělení Bílého domu Hope Hicksová. Podle listu The New York Times své rozhodnutí sdělila Hicksová svým kolegům. Dodala, že ve své práci dosáhla toho, co mohla. Odešla po konfliktu s prezidentem, když vydala za zády prohlášení, v němž se Bílý dům zastal poradce Roba Portere nařčeného z domácího násilí.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Hope Hicksová

Článek

Hicksová se před třemi týdny dostala do konfliktu s Trumpem poté, co sepsala prohlášení, v němž se Bílý dům zastal prezidentova vlivného poradce Roba Portera, který v té době rezignoval kvůli obvinění z domácího násilí. Učinila tak bez konzultace s Trumpem.

Trump následně podle CNN řekl, že má pocit, že v tomto případě dala Hicksová přednost osobním zájmům před prezidentovými. Hicksová totiž má nebo měla s Porterem osobní poměr. Přesto ji ocenil.

„Hope je úžasná a během tří let odvedla skvělou práci. Je chytrá a přemýšlivá, skutečně velká postava. Budu ji vedle se postrádat, ale jestli se na mne obrátila kvůli získání dalších možností, zcela to chápu. Jsem si jist, že spolu budeme v budoucnu ještě spolupracovat,” uvedl Trump.

Portera, který trvá na své nevině, obvinily z násilného chování obě dvě bývalé manželky. [celá zpráva]

Navíc mu přitěžuje, že neměl bezpečnostní prověrku na svou funkci, přestože předpisy ji pro tento post vyžadují.

Hicksová byla tiskovou mluvčí Trumpa během jeho prezidentské kampaně. Do Bílého domu nastoupila loni v srpnu, když byl vyhozen šéf týmu pro komunikaci Anthony Scaramucci, uvedla BBC.

Podle nejmenovaného vedoucího představitele Trumpovy předvolební kampaně jde o velkou ránu pro prezidenta. „Věděla, co chce a byla by schopná to vysvětlit týmu pro komunikaci,” řekl serveru Politico. Ve funkci však byla nevýrazná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám