Hlavní obsah

Vzpoura v mexické věznici si vyžádala nejméně 40 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 40 lidí přišlo o život při vzpouře, která vypukla ve věznici na severu Mexika. Dozorci ji po několika hodinách potlačili, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Mexická policie

Článek

Vězni se v neděli nad ránem místního času vzbouřili v nápravném zařízení na předměstí Monterrey ve státě Nuevo León. Vzpouru zahájila skupina vězňů z jednoho bloku, která vzala jako rukojmí dozorce. Pak se nepokoje rozšířily ještě do druhého bloku. Během bitky s ostrahou odsouzení zapalovali matrace. Pořádkovým službám se násilnosti podařilo potlačit během několika hodin. Příbuzní vězňů se sešli před věznicí a snaží se dozvědět, kdo je na seznamu obětí.

O kontrolu nad pašeráckými cestami v oblasti americko-mexické hranice mezi sebou válčí drogové kartely. Boj se často přenáší i za zdi nápravných zařízení, kde zločinci odsouzení za drogové delikty sedí pohromadě s jinými vězni. V přeplněných mexických káznicích bují korupce, běžnou záležitostí jsou i útěky.

V lednu během bitky mezi příslušníky znesvářených gangů v jiném mexickém vězení přišlo o život 31 vězňů, dalších 13 utrpělo zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám