Hlavní obsah

Vlak v New Yorku jel před vykolejením třikrát rychleji, než měl

– New York

Příměstský vlak, jehož vykolejení v neděli v newyorském Bronxu nepřežili čtyři lidé, jel příliš rychle. Zatáčkou měl projíždět maximální rychlostí 30 mil v hodině (48 km/h), ale jel rychlostí 82 mil za hodinu (132 km/h). Uvedli to vyšetřovatelé. Co bylo důvodem nedodržení předepsaného limitu, to ale ještě nevědí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vykolejený vlak skoro trojnásobně překročil povolenou rychlostVideo: Reuters

 
Článek

Starosta New Yorku Andrew Cuomo už dříve upozornil, že místo, kde vlak vykolejil, je „problematické“. „Vlaky zde snižují rychlost ze zhruba 110 kilometrů v hodině na 50,“ uvedl.

V úterý Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) potvrdil, že vlak jel rychlostí o víc než 80 kilometrů v hodině vyšší, než je v místě povolená.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku vykolejil příměstský vlak, čtyři lidé zahynuli Video: Reuters

„Otázkou je, zda to byla lidská chyba, anebo technická závada. Odpovědí je, že v tuto chvíli to nejsme schopni říct,“ prohlásil za vyšetřovatele Earl Weener. Strojvůdce trasu ale dobře znal, na lince jezdí 14 let. Vyšetřovatelé zkoumají černou skříňku z vlaku.

Foto: Shannon Stapleton , Reuters

Technici odstraňují havarované vagóny

Vlak na lince North Hudson line se zhruba 150 cestujícími mířil v neděli ráno na Manhattan, když vykolejil. První vagón málem skončil v řece Harlem. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Profimedia.cz

New York

Víc než 60 lidí bylo zraněno. Čtyři lidé nehodu nepřežili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám