Hlavní obsah

V New Yorku vykolejil příměstský vlak, převrácené vagóny málem skončily v řece

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V newyorské čtvrti Bronx vykolejil v neděli ráno místního času příměstský vlak. Podle zpráv CNN jsou na místě čtyři mrtví a nejméně 67 zraněných, jedenáct z nich je v kritickém stavu. Pět vagónů se převrátilo, čtyři skončily úplně mimo trať.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku vykolejil příměstský vlak, čtyři lidé zahynuli Video: Reuters

 
Článek

Vlak společnosti Metro-North vykolejil v neděli kolem sedmé hodiny ráno místního času poblíž stanice Spuyten Duyvil v Bronxu, uvádí CNN. Vlak se v místě vzdaluje od řeky a vjíždí do zatáčky, za níž je stanice.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Na místě neštěstí zasahuje přes 130 hasičů. Podle stanic WABC a WCBS je hlášeno více než 60 zraněných, z toho 11 velmi vážně.

„Touto linkou jezdím každou neděli. Dnes mi připadalo, že vlak jel o něco rychleji než obvykle,” vypověděl jeden z cestujících, který vyvázl jen s odřeninami a lehčím poraněním hlavy.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Poslení vagón zůstal viset na břehu řeky

„Vlak se najednou začal naklánět a pak se ozvala strašná rána. Odhodilo mě to na sedadlo přede mnou. Když se to všechno zastavilo, seděla jsem na okně, světla zhasla a všude byl kouř,” vypověděla zhruba padesátiletá cestující, která utrpěla velký šok a má několik odřenin.

„Znělo to, jako kdyby se zřítila nějaká budova,” uvedl listu The Post dvaadvacetiletý mladík, který bydlí nedaleko trati. „Podíval jsem se z okna a všude byl kouř. Viděl jsem několik lidí, jak přebíhají koleje. Ihned jsme s matkou zavolali hasiče a policii. Několik lidí z vlaku vylezlo bez pomoci,” dodal otřeseně.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Letecký snímek z místa neštěstí

Díky nedělnímu slabšímu provozu nebyl vlak zcela plný, jak bývá jindy zvykem, jelo v něm asi 150 lidí, potvrdil mluvčí společnosti Metro-North’s Hudson Line Aaron Donovan.

Vlak jel z Poughkeepsie na stanici Grand Central Station, vagóny soupravy byly tlačeny před lokomotivou.

Foto: Edwin Valero, ČTK/AP

Vykolejené vagóny vlaku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám