Hlavní obsah

V USA popravili vážně nemocného muže za vraždu partnera své expřítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V americkém státě Missouri v noci na středu popravili muže, který před více než dvaceti lety zavraždil nového partnera své bývalé přítelkyně. K výkonu nejvyššího trestu místní úřady přistoupily navzdory tomu, že odsouzený tvrdil, že pro něj bude poprava kvůli vzácné chorobě velmi bolestivá. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: AP

Popraveny Russell Bucklew

Článek

Jednapadesátiletého Russella Bucklewa popravili ve věznici v Bonne Terre, jižně od St. Louis. Trest smrti dostal za vraždu Michaela Sanderse z roku 1996. Bucklew jej zastřelil krátce poté, co začal Sanders bydlet s jeho tehdy již bývalou přítelkyní. Tu Bucklew následně unesl a znásilnil.

Popravu úřady v Missouri nařídily provést poté, co nejvyšší soud USA v dubnu zamítl stížnost odsouzeného, který tvrdil, že by mohl kvůli svému onemocnění po podání smrtící látky trpět nepřiměřenou bolestí. Podle pěti z devíti soudců americká ústava ale nezaručuje odsouzencům bezbolestnou smrt, zakazuje pouze k jejich nezbytnému utrpení přispívat.

Vězeň mohl dýchat jen s pomocí tracheostomie. Trpěl kavernózními hemangiomy. V hlavně, v krku i v hrdle měl nezhoubné nádory plné krve.

Redaktorka místní stanice KFVS, která byla popravě přítomna, podle agentury Reuters uvedla, že při popravě nenastaly žádné komplikace.

Bucklew byl prvním vězněm, kterého v Missouri popravili od ledna 2017, a sedmnáctým, u nějž byl letos ve Spojených státech vykonán nejvyšší trest.

Americká policistka, která si spletla byty a zastřelila souseda, dostala deset let

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám