Hlavní obsah

V Miami sbírají policisté zbraně pro Ukrajinu. Po jejich původu se neptají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Úřady v Miami na jihovýchodě Spojených států vymyslely nestandardní způsob, jak přimět obyvatele zřeknout se střelných zbraní. Místní policie slíbila, že všechny nepotřebné zbraně, které jí lidé odevzdají, odešle na Ukrajinu. A nebude se ptát po jejich původu.

Foto: Miami PD

Stánek, kde policie v Miami sbírá zbraně.

Článek

„Všechny odevzdané zbraně budou odeslány na Ukrajinu, což umožní očistit od nich naše ulice,“ tvrdí radnice. Za odevzdané zbraně také lidé dostanou dárkové platební karty.

Za pistoli úřady slibují dárkovou kartu v hodnotě 50 dolarů (asi 1235 Kč), za kulovnici či brokovnici kartu v hodnotě 100 dolarů (2470 Kč) a za útočnou pušku, například AR-15 či kalašnikov, kartu v hodnotě 150 dolarů (3705 Kč).

Není to poprvé, co v Miami tímto způsobem sbírají zbraně pro Ukrajinu. Na počátku srpna se v médiích objevilo, že kampaň umožnila odeslat 167 pušek a dalších zbraní do města Irpiň u Kyjeva, které poničili na počátku války Rusové a  zabíjeli tam civilisty. Starosta města uvedl, že zbraně z Miami poslouží policii a domobraně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám