Hlavní obsah

V Marylandu vybuchla po nárazu cisterna. Ohnivý sloup natočila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu oběť si vyžádala sobotní nehoda cisterny převážející blíže nespecifikovanou hořlavinu v americkém městě Frederick ve státě Maryland. Mohutný požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až po několika hodinách.

V Marylandu explodovala po nárazu do stromu cisterna s palivem.Video: Reuters

 
Článek

Cisterna zatím z nezjištěných důvodů narazila do stromu krátce před sobotním polednem. Výbuch a následný požár nepřežil řidič cisterny, nikdo další nebyl zraněn.

Hasičům se podařilo požár, který se mezitím rozšířil na okolní budovy, dostat pod kontrolu po několika hodinách, uvedl server CNN. Jeden z domů utrpěl tak výrazné škody, že je nyní neobyvatelný.

K nehodě došlo jen několik týdnů po velké ekologické havárii vlaku v Ohiu, při níž se nebezpečné chemikálie uvolnily do ovzduší i vody. Úřady proto uklidnily obyvatele, že se při sobotní havárii žádné látky nedostaly do nedaleké řeky Caroll Creek ani do odpadního systému města.

Město ale nadále hodlá sledovat, zda nehoda nebude mít déletrvající následky. „V nadcházejících dnech a týdnech budeme pokračovat v monitorování vlivu nehody na životní prostředí,“ uvedl starosta města Michael O’Connor.

Vlaková katastrofa v Ohiu: Záběry ukazují, že půda nacucaná vinylchloridem pumpuje jed do okolí

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám