Hlavní obsah

Trumpovi fanoušci nebudou smět kvůli obtěžování senátorů létat

– Washington
Novinky, drk

Americké aerolinky Delta dala některé příznivce prezidenta Donalda Trumpa na takzvaný „blacklist”. To znamená, že už nebudou moct se společností v budoucnu cestovat. Provinili se tím, že na letišti nevybíravým způsobem napadli a obtěžovali republikánské senátory Lindseyho Grahama a Mitta Romneyho. Ti podle příznivců odcházející hlavu státu „zradili”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trumpovi fanoušci nebudou smět kvůli obtěžování senátorů létatVideo: Reuters

 
Článek

Jde o dva odlišené incidenty. První se stal 5. ledna na letišti v Salt Lake City, kde na senátora Romneyho začali přítomní Trumpovi fanoušci pokřikovat, že je „zrádce” za to, že nepodpořil prezidenta ve snaze zvrátit výsledky voleb.

Republikánský senátor a někdejší prezidentský kandidát si totiž na rozdíl od svého stranického kolegy nemyslí, že v listopadových volbách došlo k rozsáhlým hlasovacím podvodům.

Jak je vidět na videu, Romneyho obtěžování nerozhodilo. „Už jsem si na to za ty roky zvykl. Bohužel to k politice patří,” řekl serveru Huffington Post.

Došlo i na Grahama

O tři dny později (tedy dva dny po vniknutí Trumpových přínivců do budovy Kongresu) došlo k obtěžování senátora Grahama. Ten totiž slíbil, že bude každý den svého funkčního období apelovat na to, aby byli všichni viníci násilností v Kapitolu potrestáni.

„Jsi zrádce, Lindsey Grahame,“ pokřikovali na senátora jeho – dnes již bývalí – fanoušci. Na letišti, kde ke konfrontaci došlo, ho obklopili a důrazně mu vysvětlili, na co se může v budoucnu těšit. „Takovéto to už bude vždycky, kamkoli půjdeš, do konce tvého života ...“ vyslechl si.

Tito prezidentovi fanoušci se už nepodívají na palubu letadel Delta. Potvrdil to šéf společnosti Ed Bastian.

Lindsey a Donald: Kamarádi na jedno funkční období

Amerika

Oznámení přichází jen pár dní poté, co vládní agentura pro letectví oznámila, že zpřísní tresty pro ty, co fyzicky či verbálně napadnou členy posádky nebo cestující.

Reklama

Výběr článků

Načítám