Hlavní obsah

Trump se vydal úřadům ve státě Georgia, foto z věznice umístil na sociální síť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident Donald Trump se kvůli obvinění z nelegálních zásahů do posledních prezidentských voleb vydal úřadům ve státě Georgia. Ve věznici v okrese Fulton jej vyfotili a odebrali mu otisky prstů, strávil tam asi dvacet minut. Fotografii pořízenou ve věznici poté Trump zveřejnil na sociální síti X, dříve Twitteru, kde zveřejnil příspěvek poprvé od ledna 2021.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Americký exprezident Donald Trump na snímku pořízeném ve věznici státu Georgia

Článek

Sedmasedmdesátiletý politik fotografii doplnil datem pořízení a textem odkazujícím na jeho tvrzení, že obvinění vznesená vůči jeho osobě v Georgii i v trojici dalších případů jsou politicky motivovaná a mají zabránit jeho návratu do Bílého domu.

Pod fotografii také připojil adresu webu, na kterém je možné přispět na jeho novou kampaň před prezidentskými volbami v příštím roce.

Svůj dosud poslední tweet Trump zveřejnil 8. ledna 2021, tedy dva dny poté, co jeho příznivci vtrhli do budovy Kongresu ve Washingtonu.

Trump, který odmítl uznat svou porážku ve volbách v roce 2020, v nichž ho pokořil Joe Biden, nedlouho před útokem na Kapitol své příznivce mimo jiné vyzval, aby „bojovali jako o život“.

Po útoku na Kapitol sociální síť tehdy ještě zvaná Twitter Trumpovi zakázala publikovat další příspěvky a zrušila mu účet. Nový majitel sociální sítě Elon Musk loni v listopadu exprezidentovi účet znovu obnovil.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Bývalý prezident Donald Trump si jde promluvit s novináři před odletem z mezinárodního letiště Hartsfield-Jackson v Atlantě

Začátečník a zaplacení korupčníci. Prezidentská debata republikánů byla i bez Trumpa plná urážek

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám