Hlavní obsah

Stoletá povodeň v Georgii vytrhla otci z náručí dvouleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta
Aktualizováno

Nejméně šest lidí si podle úterních informací vyžádaly bouře a záplavy, které v posledních dnech postihly jihovýchod USA, zejména Georgii. Mezi oběťmi je i dvouleté děvče, které velká voda vzala otci z náručí. Další dva lidé se pohřešují, uvádí ČTK. V Georgii hydrologové uvedli, že jde o stoletou povodeň, dodává CNN, která přináší řadu podrobností.

Článek

Tři oběti z okresu Douglas, jedna z Gwinnettu a jedna - dvouleté dítě - z Carrolltonu. Dívku se snažil zachránit její otec. Měl ji v náručí a snažil se proudu vody vzdorovat v křovinách, kterých se nakonec musel chytit. V tu chvíli mu voda dceru vzala. 

Další lidé se utopili ve svých autech, když se snažili před ničivým živlem ujet. Voda však stoupala mimořádně rychle. I v samotné Atlantě uvízlo ve vodě několik řidičů a ze svých vozidel byli nuceni vyšplhat na střechu.

Kim Harpová z Powder Springs uvádí, že vstala ve čtyři ráno, když ji vzbudil bratr, že mu voda vnikla do suterénní místnosti. O dvě hodiny později v ní dosahovala výše šedesáti centimetrů. Dům přitom chrání dvoumetrová zeď.

Zaplavené je skoro celé městečko Powder Springs, což je patrné z leteckých záběrů. Všude je kalná voda, protože vyprahlá půda nebyla schopna vodu absorbovat.

Obraz zkázy dovršují autobusy, auta a obytné přívěsy, které skončily pod vodou. Jeden dům zničil dohořívající oheň, který zřejmě zažehl zkrat.

Pod vodou je i největší zábavní park v Georgii Six Flags.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám