Hlavní obsah

Šéf CIA odstoupil, jeho lepá vdaná milenka vyhrožovala jiné ženě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdou kariéru šéfa CIA a úspěšného generála z Iráku Davida Petraeuse, který změnil porážku ve vítězství, ukončila milostná aféra se čtyřicetiletou vdanou matkou dvou synů Paulou Broadwellovou, která o něm napsala oslavný životopis. Petraeus přitom měl jako první generál po druhé světové válce dostat pět hvězdiček, Spekulovalo se i o tom, že by mohl kandidovat na prezidenta.

Šéf CIA David Petraeus rezignoval kvůli milence

 
Článek

Vztah byl podle listu The Washington Post odhalen, protože Broadwellová poslala výhružné e-maily jiné ženě z generálovy blízkosti. Tu tak vyděsily, že se před několika týdny obrátila na americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Jeho agenti to brali původně jen jako druh běžného obtěžování, než se ukázalo, že zprávy byly odeslány ze soukromého účtu šéfa CIA.

Foto: Profimedia.cz

Paula Broadwellová

Když se při vyšetřování poprvé objevilo Petraeusovo jméno, agenti měli obavu, zda náhodou nebyl e-mailový účet šéfa CIA napaden hackerem, který se do něj dostal. Sexuální obsah dalších e-mailů ale ukázal, že jde o milostnou aféru. Agenti současně zjistili, že odesílatelkou je právě Broadwellová, která absolvovala vojenskou akademii ve West Pointu a dříve také sloužila v armádě.

Petraeus odstoupil poté, co se provalilo, že má nemanželský vztah, který označil za své selhání. Je 37 let ženatý a má dvě děti. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

David Petraeus ještě jako generál

Broadwellová s dlouhými tmavými vlasy a zelenýma očima je velmi přitažlivá, rozhodně více než generálova manželka. Dokonce vystupovala v reklamě na pistole KRISS, napsal web Sahara News. Má také za sebou oslnivou kariéru, pracovala na velitelství speciálních operací a v protiteroristickém oddílu FBI. S generálem ji spojuje i zájem o sport, věnovala se přespolnímu běhu, ráda také lyžuje a surfuje. K aféře se nevyjádřila.

Foto: T. Ortega Gaines, ČTK/AP

Paula Broadwellová napsala oslavný životopis s názvem All in.

S generálem se potkala poprvé v roce 2006. Studovala na doktorát a chtěla napsat studii o inovativním přístupu Petraeuse při transformaci armády. Z té pak vznikla kniha. Čtyřsetstránková biografie o generálovi vyšla letos v lednu, dobré kritiky ale neměla, protože je jednostranná a příliš obdivná. Časopis Rolling Stone napsal, že působí jako knížka generálova fanouška, která je tak pochlebovačná, že by neodvázala ani vojenského historika Maxe Boota, který je považovaný za loutku Pentagonu a Petraeusova kamaráda.

Identita ženy, která se obrátila na FBI, zveřejněna nebyla.

Odchod Petrauese přišel pro CIA v nevhodnou dobu. Zrovna čelí kritice kvůli tomu, že nezjistila nic o útoku na americký konzulát v libyjském Benghází, kde zemřel americký velvyslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám