Hlavní obsah

S nálety jenom blufujete, vzkázal Izraelcům Ahmadínežád

Novinky, rei
New York

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád v pondělí prohlásil, že hrozba izraelského vzdušného úderu proti íránským jaderným zařízením je planá. Izrael podle Ahmadínežáda jen straší a blufuje. Současně íránský prezident znovu zpochybnil právo Izraele na existenci.

Foto: ČTK/AP

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád v OSN

Článek

Ahmadínežád rozdával rozhovory novinářům v New Yorku, kde v pondělí začíná Valné shromáždění OSN. „V podstatě nebereme hrozby sionistů vážně,“ řekl a dodal, že Izrael jen dělá „rámus“, aby Západ pozastavil legitimní právo Íránu na vědecký pokrok.

„Domníváme se, že sionisté sami vidí, že jsou v koncích a hledají dobrodružství, které by jim pomohlo vybřednout,“ poznamenal Ahmadínežád.

Íránský prezident zopakoval, že je připraven s USA jednat o jaderném programu, zároveň však varoval, že se Írán v případě napadení bude bránit.

Izrael podle Ahmadínežáda nemá právo na existenci. „Írán tady je sedm, deset tisíc let. Oni (Izraelci) ta území okupují 60, 70 let s podporou a sílou Západu. Nemají žádné kořeny v dějinách. Vůbec je nebereme jako rovné. V historické fázi představují jen drobná narušení, která jsou pak eliminována,“ dodal Ahmadínežád.

Reklama

Výběr článků

Načítám