Hlavní obsah

Řidička autobusu v USA omdlela, za volant skočil 13letý hoch. Drama zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzorově se zachoval 13letý chlapec z amerického Michiganu, který minulý týden převzal řízení po omdlelé řidičce školního autobusu. Když s kolosem plným spolužáků bezpečně zaparkoval, zajistil ještě bezvládné řidičce přivolání pomoci. Duchapřítomnost chlapce v kritických chvílích zachytila kamera. Díky tomu je teď z něj hrdina. Upozornila na to v pondělí agentura AP.

Třináctiletý chlapec zastavil v Michiganu školní autobus, jehož řidička zkolabovala za volantem.Video: AP

 
Článek

K incidentu došlo minulou středu v autobusu střední školy ve městě Warren.

Žena za volantem stihla vysílačkou nahlásit, že je jí zle a musí zastavit. Nouzový manévr už však nezvládla. Omdlela ještě za jízdy.

V tu chvíli se v zorném poli kamery objevil 13letý Dillon Reeves. Za vyděšeného křiku spolužáků převzal řízení, nahnul se přes mohutnou řidičku, dupl na brzdu a držel volant tak, aby se autobus nedostal do protisměru.

„Volejte někdo (tísňovou linku) 911. Hned!“ křičel ještě Reeves dozadu na spolužáky. „Teď je z něj hrdina a rodiče i učitelé jsou na něj pyšní,“ poznamenala k tomu agentura AP.

Proč řidička za volantem školního autobusu omdlela, není jasné.

Nejdelší cesta autobusem? Během 56 dní navštíví lidé 22 evropských zemí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám