Hlavní obsah

Nejdelší cesta autobusem? Během 56 dní navštíví lidé 22 evropských zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Istanbulu přes východní Evropu a Skandinávii až do Londýna. Celkem 22 zemí má v itineráři expedice indické společnosti Adventures Overland, která pasažéry vezme na údajně nejdelší cestu autobusem na světě; celkem potrvá 56 dní. Třicítka účastníků vyrazí z turecké metropole už letos v srpnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zážitek zájemce vyjde na 24 300 dolarů (přes 530 tisíc korun), v ceně je započítáno vyjma cesty samotné také ubytování v hotelech nebo stravování. Jakkoli se může zdát 56 dní na palubě autobusu nezvykle moc, společnost slibuje luxus a pohodlí; vozidlo je podle zástupců Adventures Overland vhodně uzpůsobeno k dálkovým cestám.

Cestující vyrazí v srpnu z Istanbulu, cesta je dále zavede přes Balkán do východní Evropy a Skandinávie, poté zpět na západ až do Londýna. Zastávka je plánovaná například i na mysu Nordkapp, nejsevernějším místě kontinentální Evropy. Dálková cesta je podle tvůrců itineráře inspirována slavnými autobusovými jízdami hnutí hippies, píše server CNN.

„Všechny jednotlivé trasy v každé zemi jsme prověřili, abychom zajistili hladký průběh cesty, takže účastníci mohou nastoupit do autobusu s vědomím, že jsou v dobrých rukou,“ uvedl jeden z majitelů společnosti Tushar Agarwal. Doplnil, že poskytnout cestujícím pohodlí je absolutní prioritou.

„Bereme si na starosti všechny dokumenty, papírování, vyřizování víz a povolení, aby se mohli účastníci soustředit jen na průběh cesty,“ doplnil Agarwal, který společnost založil se svým kolegou Sanjayem Mandanem v roce 2012.

Původně měla vést trasa autobusu z Indie přes Myanmar, Čínu či Rusko. Vzhledem k ukrajinsko-ruskému konfliktu a omezením se však majitelé společnosti rozhodli zvolit alternativní itinerář.

Výletní společnost láká zájemce, aby žili tři roky na lodi. Za dva miliony korun

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám