Hlavní obsah

Republikáni kopali na benefiční akci do panáka Bidena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účastníci republikánské sešlosti v okrese Johnson v americkém státě Kansas fyzicky napadali podobiznu prezidenta Joea Bidena, která se na místě objevila v rámci benefiční akce, na níž vystoupil například rockový zpěvák Ted Nugent. Informuje o tom regionální list The Kansas City Star.

Foto: Republicans Against Trump/Síť X

Účastník republikánské akce při kopu do podobizny prezidenta Joea Bidena

Článek

„Tento stánek hostila škola karate, aby propagovala své kurzy sebeobrany,“ uvedla v e-mailu pro americký regionální list Maria Holidayová, předsedkyně republikánů v okrese Johnson.

Z benefiční akce se na sociálních sítích objevily snímky, na kterých je skutečně vidět podobizna horní části těla prezidenta Bidena. Někteří lidé do ní kopali, jiní mlátili pěstmi či pomocí dalších předmětů prezidentova panáka do hlavy.

Akce ale vzbudila pobouření i mezi členy Republikánské strany. Bývalý předseda Kansaské republikánské strany Mike Kuckelman vyzval k odstoupení současného předsedu Kansaské republikánské strany Mikea Browna, předsedkyni Holidayovou a šerifa okresu Johnson Calvina Haydena, kteří se podle Kuckelmana měli akce účastnit.

„Celý život jsem republikánem a jsem znepokojen tím, že si někdo může myslet, že takové chování je přijatelné,“ prohlásil pro The Kansas City Star Kuckelman.

Americký list kontaktoval ohledně události Browna, který uvedl, že se akce nezúčastnil. Holidayová ve facebookovém příspěvku napsala, že Kuckelmanova slova jsou „plná nepřesností“. Podle listu však neuvedla, zda se akce zúčastnila, nebo nikoli.

Možná na to nevypadám. Biden v projevu vtipkoval o svém věku

Amerika

K mlácení prezidenta se vyjádřil i kandidát do kongresu v okresu Johnson Prasanth Reddy, který na síti X uvedl, že jsou tyto akce „směšné a bezmyšlenkovité“.

Dina Sykesová, americká senátorka za stát Kansas, vyzvala republikány, aby toto chování veřejně odsoudili.

„Politické násilí jakéhokoli druhu je odporné a špatné a nemůžeme si dovolit zametat ho pod koberec, když ho jiní podporují,“ prohlásila Sykesová. „Pozornost se nyní musí zaměřit na republikánské vedení kansaského Senátu a Sněmovny reprezentantů,“ sdělila.

„Pokud moji kolegové v zákonodárném sboru souhlasí s tím, že toto jednání je hanebné a nebezpečné, nemohou před ním zavírat oči. Jejich mlčení je souhlas,“ uzavřela.

„Kdekoliv a kdykoli“. Trump už chce debaty s Bidenem, prezidentův tým mlží

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám