Hlavní obsah

Rapper sliboval playstation zdarma. Nabuzení fanoušci zdemolovali náměstí a zmlátili policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Živě přenášené internetové vystoupení newyorského rappera Kaie Cenata na slavném Union Square se zvrhlo v nepokoje a násilné střety několika tisíc rozvášněných teenagerů s policií. Rapper z Bronxu mládežníky na Manhattan v pátek přilákal slibem, že bude rozdávat videoherní a hudební elektroniku, včetně konzolí PlayStation 5. Zřejmě je zklamal.

Nepokoje v New Yorku po vystoupení streamera Kaie CenataVideo: Reuters

 
Článek

Rapper, který se proslavil na videostreamovací službě Twitch, svou show vysílal asi hodinu, pak bylo vysílání přerušeno. Teenageři se ale podle agentury Reuters utrhli ze řetězu ještě předtím. Vylezli na střechu vstupu do stanice metra, šlapali po střechách aut a na Cenata házeli lahve od pití i židle.

S přibývajícím časem rostla agrese. Policie situaci nezvládla. „Někteří jedinci se tam začali dopouštět násilí. A to vůči policii i vůči veřejnosti. Cíleně útočili na policisty. Byli jsme převálcováni a zatlačeni,“ přiznal na tiskové konferenci Jeffrey Maddrey, nejvýše postavený policista v civilu, který byl při akci nasazen.

Někteří mladíci na shromáždění začali odpalovat zábavní pyrotechniku, další se vyzbrojili nářadím a materiálem z nedaleké stavby. Na záběrech z místa jsou vidět zničená auta a demolice v ulicích.

Několik policistů i civilistů při potyčkách utrpělo zranění. Přesné číslo zatím není k dispozici. Jasné zatím není ani to, kolik lidí bylo nakonec zatčeno. Policie nicméně odvezla plný autobus zadržených. Několik ran od rozzuřené mládeže dostal i výše citovaný Maddrey.

Foto: Profimedia.cz

Rapper Kai Cenat

Server New York Post píše, že zatčených bylo nakonec 65, včetně 30 mladistvých a samotného rappera. Ten má být obviněn z organizace nepovoleného shromáždění a vyvolávání výtržností.

O tom, že by Cenat nakonec nějakou elektronikou skutečně rozdal, americká média neinformují. V minulosti už to ale takhle dělal. Charitu má rád. Nechal se slyšet, že sám kdysi neměl nic a strávil i nějakou dobu v sirotčinci.

Jednadvacetiletého rappera Kaie Cenata na videoplatformě Twitch sleduje 6,5 milionu uživatelů, na YouTube má věrných fandů 4,5 milionu.

Migranti kempují na Manhattanu. Jsme zahlceni, hlásí New York

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám