Hlavní obsah

Profesor v Mississippi se zastřelil na útěku poté, co zabil partnerku a kolegu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Pedagog z Mississippské státní univerzity Shannon Lamb podezřelý z vraždy své partnerky a kolegy, spáchal na útěku sebevraždu. Podle televize Fox News to v noci na úterý uvedl úřad šerifa v okrese Washington.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pedagog z mississippské univerzity zastřelil svého kolegu a partnerkuVideo: Reuters

 
Článek

Policie se Lamba pokoušela zadržet kvůli dvěma pondělním vraždám. Oběťmi byli profesor americké historie Ethan Schmidt, zabitý ve svém kabinetu na univerzitě v mississippském Clevelandu, a jednačtyřicetiletá Lambova životní partnerka Ami Prentissová, která žila ve 400 kilometrů vzdáleném městě Gautier. Geograf Lamb byl přesvědčen, že Prentissová má vztah se Schmidtem, uvedla policie.

Zastřelení Schmidta vyvolalo na škole paniku. Policie preventivě uzavřela univerzitu i další školy ve městě, aby ochránila studenty.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie po pachateli celé pondělí intenzivně pátrala, do akce nasadila i vrtulník. Snažila se najít Lamba, kterého napřed chtěla vyslechnout jako svědka, ale pak jej označila za podezřelého.

Foto: Rogelio V. Solis, ČTK/AP

Policisté hledají vraha profesora Ethana Schmidta v areálu kampusu univerzity v Clevelandu ve státě Mississippi

Nakonec ho policisté objevili, když jim ujížděl v černém Dodge Avengeru na dálnici 1. Během honičky se dodge u Greenvillu převrátil na střechu. Lamb se z něj dostal a utekl do lesa u silnice. Tam proti sobě obrátil zbraň, policisté uslyšeli jeden výstřel. Když postřeleného Lamba převezli do nemocnice, lékař konstatoval smrt.

Objevily se zprávy, že Lamb byl v době útěku v kontaktu a že ochráncům zákona řekl: „Do vězení nepůjdu.” Policie to popřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám